Profetis Consulting & Coaching
  • .

Blog -άρθρα

Πώς να Διαφημίσετε την Επιχείρησή σας -5 Tips

27/10/2020

0 Comments

 
Picture
​Αυτό είναι ένα “καλό” ερώτημα, που συχνά περνά από τη σκέψη όλων σχεδόν των επιχειρηματιών και ελευθερο-επαγγελματιών. Πράγματι, σήμερα υπάρχουν πάμπολλοι τρόποι προβολής -διαφήμισης για τα προιόντα ή τις υπηρεσίες σας, σε βαθμό μάλιστα που να προκαλείται σύγχυση.

Αναρτήσεις facebook, χορηγούμενες διαφημίσεις, φωτογραφίες στο instagram, προσέγγιση πελατών μέσω linkedin, πληρωμένη διαφήμιση στη Google, e-mail marketing κι από την άλλη μεριά, οι “κλασσικοί” τρόποι: έντυπα, κουπόνια, προσφορές, επαγγελματικές κάρτες, δικτύωση, ΜΜΕ, καθώς και οι μέθοδοι που σχετίζονται περισσότερο με το κύρος και τη δημοσιότητα: ομιλίες, άρθρα, παρουσιάσεις, events, videos και πάει λέγοντας…

Και τελικά, τι επιλέγετε; Ποιο είναι το κατάλληλο σχήμα μάρκετινγκ που θα σας δώσει τα μεγαλύτερα αποτελέσματα για την επένδυσή σας; Ποια κανάλια θα σας φέρουν τους περισσότερους και ποιοτικότερους πελάτες; Αυτούς που πραγματικά θα θέλατε να προσελκύσετε στην επιχείρησή σας και που θα παραμείνουν σε σας -σε μεγάλο ποσοστό- έτσι ώστε να έχετε επαναληπτικές πωλήσεις.

Δεν υπάρχει (δυστυχώς) κάποια φόρμουλα, αλλά η γνώση του αντικειμένου του μάρκετινγκ και η ανάλογη εμπειρία ενός ειδικού, μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

Ιδού 5 πρακτικές συμβουλές:

  • Εστιάστε σε κάτι συγκεκριμένο. Προωθείστε δηλαδή ένα συγκεκριμένο προιόν ή υπηρεσία σας. Το να διαφημίζεστε ως “καλοί σε όλα και για όλους” είναι το μεγαλύτερο (και συνάμα το συχνότερο) λάθος στο μάρκετινγκ.

  • Γράψτε / δημιουργείστε ένα πειστικό μήνυμα. Δελεάστε τον αναγνώστη -θεατή σας παρουσιάζοντας το προιόν σας ως δυνατή λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Μην πουλάτε “βιταμίνες” (μεταφορικά), αλλά “παυσίπονα” (δηλαδή, όχι κάτι που θα ήταν καλό να έχει κάποιος, αλλά κάτι που είναι απαραίτητο).
 
  • Αναφερθείτε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με το προιόν σας και πώς εσείς μπορείτε να το λύσετε με τρόπο μοναδικό και μάλιστα πιο ανταγωνιστικό (οικονομικό, γρήγορο, πρακτικό, απολαυστικό) από τους άλλους. Διαφοροποιηθείτε!
 
  • Επιλέξτε το κανάλι διαφήμισης όπου είναι πιθανότερο να “συχνάζει” ο δυνητικός πελάτης -το κοινό σας. Αν έχετε προιόντα μόδας, ευεξίας, ομορφιάς χρειάζεστε σίγουρα το instagram, ενώ αν απευθύνεστε στον επιχειρηματικό κόσμο (Β2Β), το linkedin και δευτερευόντως το F/B μπορούν να σας βοηθήσουν. Επίσης, η διαφήμιση στη Google είναι πολύ αποτελεσματική, αλλά εδώ θα πρέπει να “μπείτε στο μυαλό του πελάτη σας” και να σκεφτείτε με ποιες λέξεις -κλειδιά μπορεί να κάνει αναζητήσεις σχετικές με αυτό που προσφέρετε.
 
  • Τέλος, μην αγνοείτε τις κλασσικές μεθόδους προσέγγισης νέων πελατών, όπως είναι η άμεση -κατευθυνόμενη πώληση. Ναι, δουλεύει, αρκεί να έχετε ένα σωστό τρόπο οργάνωσης της δουλειάς σας, μια δομημένη διαδικασία σε βήματα και σωστά κείμενα συζήτησης. Στην πραγματικότητα, πολλές φορές, βρίσκεστε “ένα τηλεφώνημα μακριά” από τον άνθρωπο που θέλετε να φέρετε στην επιχείρησή σας!

Τέλος, για να έχετε επιτυχία στις προσπάθειές σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό μεθόδων και τακτικών, έτσι ώστε ο δυνητικός πελάτης σας να σας “βλέπει” παντού.

Οι άνθρωποι δεν θέλουν να αγοράζουν από άγνωστες εταιρίες, ενώ ένα μήνυμα για να εντυπωθεί στο μυαλό κάποιου χρειάζεται επανάληψη (7 φορές λένε). Καλό είναι λοιπόν να σας βλέπουν στο Facebook, να σας βρίσκουν μπροστά στις αναζητήσεις της Google, να πέφτουν πάνω στις αναρτήσεις σας στο instagram, να βλέπουν video παρουσιάσεις σας στο Youtube και κατόπιν να έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί σας (ή με τους πωλητές σας) σε μια προσωπική επαφή.

Αξίζει τον κόπο να τα κάνετε όλα αυτά; Ναι, απολύτως! Η επιχείρησή σας έχει ένα δυναμικό που αξιοποιείται στο βαθμό που σας γνωρίζει ο κόσμος και μπορείτε να επικοινωνήσετε πειστικά το μήνυμά σας προς τα έξω. Διαφορετικά, όσο καλό ή οικονομικό να είναι αυτό που παράγετε / εμπορεύεστε / προσφέρετε, τα αποτελέσματά σας θα είναι μικρά σε σχέση με τις δυνατότητές σας ή θα έρχονται με ρυθμό αργό που δεν εξασφαλίζει το απαιτούμενο cash flow, αλλά και την διάθεση να συνεχίσετε δυναμικά αυτό που κάνετε.

Σωστή στρατηγική λοιπόν και καλομελετημένες κινήσεις χρειάζονται. Ακόμη και σε περιόδους κρίσης, αυτοί που προσαρμόζονται στις καταστάσεις και κινούνται μεθοδικά επιβιώνουν και κερδίζουν!​


0 Comments



Leave a Reply.

    Author

    Γ. Προφέτης, PhD

    Archives

    November 2020
    October 2020
    July 2020
    April 2020

    Categories

    All

    RSS Feed

© 2020
Photo used under Creative Commons from DaveBinM
  • .